top of page

La lectura i l'hàbit lector

Missatges de les famílies i comunitat educativa

 

Volem que els nostres alumnes/fills siguin uns bons lectors/es?
 
Què podem fer per ajudar-los a adquirir aquest hàbit lector?

La lectura és un aspecte que ens plantegem especialment al centre. 

Gran part dels mestres del noste claustre estem fent  una formació per millorar l'ensenyament i l'aprenentatge d'aquest contingut.

 

Com acostuma a ser habitual, la nostra tasca necessita del vostre suport per ser totalment eficaç. Per això, us plantegem aquest tema de debat: "La lectura i l'hàbit lector".  Amb la reflexió conjunta segur que trobem maneres de fomentar el gust per la lectura dels nostres alumnes, els vostres fills/es, i millorar la seva competència lectora.

 

 

AVANTATGES DE SER BONS LECTORS/ES

 

  1. Millora del rendiment acadèmic en totes les àrees del currículum.

  2. Augment de la capacitat de concentració.

  3. Estimulació de la imaginació.

  4. Increment del nivell de coneixements generals.

  5. Comprensió de la realitat: història, altres cultures...

  6. Més autonomia en la presa de decisions.

  7. Millora de la competència, comprensió, velocitat i fluidesa lectora.

  8. Millora de l'expressió escrita: ortografia, gramàtica, lèxic...

  9. Es creen ciutadans més crítics.

  10. ....

"Els lectors es fan, no neixen.
 
Els NO lectors també!"

Cristina Girona Companys

Em sembla molt bona proposta engegar un espai que ens pugui donar eines per tal de poder ajudar als nostres fills en la seva formació i educació. En moltes ocasions els pares/mares ens trobem sense recursos per fer front al dia a dia amb els nostres fills. Agraeixo l'espai, i també el document per fomentar la lectura.

17/04/2015

Mar Font Cortadella

Estic d'acord amb tots els avantatges que es detallen en aquesta entrada. Tant de bo cada nen i nena trobi aquell llibre, aquell llibre que t'enganxa per sempre més a la lectura. Aquell que et transporta. Hi ha hagut grans escriptors en la història de la literatura i en continuen havent. Cal ser un exemple, que ens vegin llegir i també cal que els mostrem el ventall de possibilitats perquè cadascú esculli i pugui descobrir el plaer de la lectura.

23/04/2015

Maria Casanovas Palau

És evident que els nens han de llegir, i hem de fomentar la idea de que llegir és un plaer perquè ho és. Però els plaers no són obligats i a vegades, certes lectures obligades són més una tortura per la criatura, que una altra cosa.

Sabem que el sistema és així, però seria ideal que les criatures poguessin escollir el que llegeixen, això a nivell d'escola. Però els pares també són un factor molt important. Ells imiten el que veuen, aleshores nosaltres també hem de llegir perquè ens vegin llegir. No serveix comprar llibres, o prestar llibres a la biblio perquè ells màgicament ho facin.

Una altra manera és que encara que sàpiguen llegir, que nosaltres agafem un llibre i llegir en veu alta. Sembla que un cop aprenen ja els deixem fer. La veu, la paraula és molt important tant en petits com en grans. I els pares també hem deixar que ells escullin les seves lectures , el cas es que llegeixin , i quan vagin creixen ja trobaràn allò que els agrada i podran escollir qualitat.

15/05/2015

Com ajudar al nostre fill/a a ser un bon lector

 

Aquest document resumeix perfectament totes aquelles accions que podem portar a terme per ajudar als nostres fills i filles a ser uns bons lectors.

 

Creiem que és d'obligada lectura per a qualsevol família o mestre/a que es plantegi orientar a aquestes. 

 

Quina millor manera de fomentar la lectura que llegint!!!

Mar Font Cortadella

Avui he llegit La profesora que hacía faltas de hotografía de Cuca Canals. Sí, sí, hortografía amb h! Aquesta lectura me la va recomanar l'Àlex O. de 4t. Em va deixar el llibre i avui he passat una estona molt agradable descobrint una història que parla de la vocació de mestra, de saber il·lusionar els alumnes per tal que aprendre no sigui una obligació. De la importància de la imaginació i sobretot del fet de treballar de forma conjunta, famílies i mestres, en l'ensenyament i educació dels nens i nenes. Moltes gràcies, Àlex, m'ha encantat! M'ha semblat que aquest espai era idoni per a: Recomanacions d'alumnes que ja són grans lectors!

07/05/2015

Dóna la teva opinió

 

Una vegada hagis llegit el document, entenem que pots aportar un comentari que pugui ser profitós per a altres famílies, explicar la teva experiència en referència a la lectura a casa vostra o qualsevol altra aportació que sigui apropiada. Fes-ho aquí i serà publicat en aquest mateix espai web.

DÓNA LA TEVA OPINIÓ

Nom i cognoms *

E-mail *

Curs fill/a *

Comentari

El teu missatge s'ha enviat amb èxit.

bottom of page