top of page

​ESCOLA MARIÀ MANENT

Els nostres objectius educatius
 

1.- Fomentar l’educació dels alumnes en la llibertat, la convivència democràtica i el respecte per les persones i els seus drets, per aconseguir formar persones responsables i conscients dels seus deures.

 

2.- Fomentar l’educació dels alumnes en la solidaritat, començant per la seva realitat concreta i fent-la extensiva al Tercer Món.

 

3.- Desenvolupar un ensenyament que aporti als alumnes instruments d’anàlisi i fomenti en ells les capacitats d’observació i investigació crítica i l’adquisició d’hàbits intellectuals i de treball.

 

4.- Respectar els pluralisme ideològic, sense entrar en contradicció amb els objectius i les normes del Centre.

 

 

 

 

5.- El coneixement del poble i el seu entorn, la seva història i els seus indrets, és el primer punt de referència de l’arrelament de l’Escola al poble i a la comarca. A partir d’aquí, és objectiu de l’Escola potenciar el coneixement de la cultura, l’economia i la realitat social de Catalunya, tenint en compte la seva pluralitat actual.

 

6.- Potenciar la utilització de la llengua catalana com vehicle d’aprenentatge i comunicació.

 

7.- Es posaran els mitjans necessaris perquè, amb la col·laboració de tots, es pugui realitzar una tasca democràtica i un intercanvi d’opinions, aprofundint en aspectes que millorin els nostres canals de comunicació, buidant el nostre llenguatge de prejudicis i tòpics.

 

8.- Es potenciarà un ensenyament actiu on es desenvolupi la iniciativa i la creativitat, evitant la competitivitat, els càstigs tant físics com psíquics i, en general, l’autoritarisme a l’Escola.

 

9.- Es potenciarà un règim de coeducació on no hi hagi discriminació per raó de sexe, posant els mitjans necessaris per combatre la desigualtat de l’entorn.

 

10.- L’Escola no discriminarà per raó d’ètnia, religió, creeença, opinió, status social, procedència i llengua.

 

11.- Fomentar la iniciativa en l’alumnat durant la seva estada a l'escola.

 

12.- Fonamentar l’actuació en un tracte personalitzat que s’adeqüi al ritme evolutiu de cada nen o nena i a l'atenció a les famílies.

 

13.- Treballar a nivell pedagògic des de la reflexió pròpia i en la recerca del canvi per a la millora, allà on sigui necessari.

 

14.- Potenciar el sentiment de que l'alumnat és el centre de l'Escola, la raó de ser d'aquesta i allò que ens mou al treball pedagògic coordinat entre l'equip de mestres, amb el recolzament i suport constant de les famílies i la xarxa educativa municipal i comarcal.

 

bottom of page