Iniciatives de Llengua Anglesa a l'escola

 

Ja sabeu que a l'Escola Marià Manent donem molta importància a l'aprenentatge de la Llengua Anglesa. Ja fa alguns cursos que portem a terme diferents tipus d'iniciatives que fan que al centre aquesta llengua estigui molt present i formi part del dia a dia dels i de les alumnes.

Ed. Visual i plàstica en Ll. Anglesa

 

Tots els cursos de primària realitzen el bloc d'Ed. Visual i plàstica organitzada en tallers inter-cicles. Tot l'alumnat d'un cicle es reparteix en cinc grups, havent-hi cinc mestres que els organitzen. Tres d'aquests tallers tenen com a vehicular la llengua anglesa. Els continguts de llengua anglesa treballats en aquestes sessions són coordinats per la nova comissió de "llengua anglesa."

Col·laboracions amb les famílies

 

De la mateixa manera que els 2 cursos anteriors, s’obre l’escola a tots aquells pares i mares amb molt bon nivell d’anglès (o nadiu) perquè vinguin a compartir amb nosaltres una sessió de llengua, ja sigui per fer un taller, explicar-nos un conte o compartir alguna experiència.

Biblioteca d'anglès a l'aula

 

S’han proveït les biblioteques d’aula amb alguns llibres en llengua anglesa, per tal que els alumnes que vulguin puguin llegir, també, en anglès.

 

De la mateixa manera, un dia a la setmana es realitza la mitja hora de lectura diària  en llengua anglesa a CM i CS. No és sempre lectura autònoma, sinó que sovint és lectura en veu alta per part de la mestra de manera que aquesta es mostra com a un model lingüistic de referència.

eTwinning

 

Es continua el projecte eTwinning que es va iniciar el curs passat amb una escola de Grècia (CS). En ell realitzem enviament periòdics  d’activitats augmentant la interacció entre les escoles participants. Intercanviem activitats audiovisuals i alguna activitat plàstica.

 

Enguany s’inicia un projecte eTwinning amb una escola de Glasgow en el qual s’intercanviaran vídeos dels nens parlant la seva llengua estrangera (alumnes de l’escola parlaran en anglès i els de Glasgow en espanyol) per tal que el grup nadiu els doni feedback constructiu. També es preveu intercanviar alguna activitat plàstica.

Nova pàgina web d'anglès

 

El curs passat es va obrir el blog d’anglès de l’escola on tots els alumnes (des de P-3 fins a 6è) hi podien trobar cançons, jocs i activitats plàstiques per fer a casa. A més, també s’utilitzava per penjar-hi activitats que havien fet els alumnes i perquè aquests/es puguessin trobar-hi feines que es fan a l’aula.

 

Aquest curs hem volgut anar una mica més enllà i hem canviat el blog per una pàgina web destinada exclusivament al treball de la Llengua Anglesa al centre.
No dubteu en visitar-la!

Teatre en anglès

 

Com cada any, els i les alumnes (des de P4 fins a 6è) assistiran a una obra realitzada en anglès.

Aquesta representació teatral es realitza per una empresa externa que acudeix al centre, estalviant despeses de desplaçament a les famílies, i es dramatitza a la sala polivalent de l'escola.

 

Durant aquest any els alumnes de P4, P5, 1r i 2n en veuren dues!

 

Segur que les gaudiran enormement i ens ajudaran a seguir millorant la comprensió oral en aquesta llengua.

Llengua Anglesa a Ed. Infantil

 

Al llarg d’aquest curs els i les alumnes de P4 i P5 realitzaran 45’ setmanals amb mig grup de llengua anglesa. Aquesta activitat és possible gràcies a l'arribada al centre d'una mestra amb alta formació en aquesta llengua i la participació en aquesta etapa de l'especialista d'Ed. Primària.

 

Iniciaran l’aprenentatge d’aquesta llengua a partir del treball amb alguns sentiments, colors, números, jocs i cançons  majoritàriament.

Rutines en Llengua Anglesa

 

Les tutores de P4, P5, 1r i 2n realitzen algunes rutines de classe en anglès (feelings i weather), per així introduir els alumnes a la nova llengua.

 

- P4: feelings i weather.

- P5: feelings, weather i call on the roll.

- 1r: good morning (feelings i weather).

- 2n: good morning (feelings i weather).

Rotular l'escola en anglès

 

El curs passat es van penjar cartells per l'escola amb el nom de les seves parts i el seu mobiliari en angles per tal de fomentar l'aprenentatge de paraules d'ús quotidià.

 

Enguany ens proposem renovar alguns cartells i posar-ne de nous. A més, també es decoraran passadissos amb frases motivadores en llengua anglesa.

 

Anouk (Holland)

Auxiliar de conversa

 

Durant aquests dos últims cursos hem pogut gaudir d'activitats complementàries de comunicació oral (comprensió i expressió) gràcies a la intervenció de les nostres auxiliars de conversa.

El curs passat va ser l'Anouk qui va posar el seu granet de sorra en aquests tipus d'activitats dirigides als alumnes d'Ed. Primària i aquest curs gaudim de l'acompanyament de l'Anna.

Anna (Greece)

Escola Marià Manent

Avda. de la Caritat s/n

Premià de Dalt

  • Twitter Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now