top of page

Treball cooperatiu

UVIC.jpg

A partir del curs 2018-19 i en els propers tres, l'Escola participa en una procés formatiu coordinat pel Programa CA / AC (Cooperar para Aprender / Aprender a Cooperar) de la Universitat de Vic.

Aquest Programa col·labora estretament amb el grup de recerca coordinat per José Ramón Lago i que va liderar durant anys Pere Pujolàs.

Aquesta metodologia de treball té com a referents tres grans principis que impregnen la seva filosofia de treball: 

1. Una eina per a la inclusió: una aula i una aula inclusiva acull a tothom, no rebutja a ningú, Tots tenim el dret a acudir-hi, sense distinció de la discapacitat, l’origen cultural o qualsevol altra diferència, i poder aprendre en ella amb els seus companys i DELS SEUS COMPANYS.

2. La cooperació és més que col·laborar: darrera de la cooperació hi ha valors fonamentals com la solidaritat i el respecte de les diferències.

jose-ramon_new-600x400.jpg

3. Importància de les competències comunicatives i competències socials: expressar, argumentar i interpretar pensaments, sentiments i fets; escoltar les idees dels altres, acceptar i realitzar crítiques constructives; col·locar-se en el lloc d’un altre de manera empàtica; respectar opinions diferents a les pròpies amb sensibilitat i esperit crític...

Filosofia del treball en equip

Tots/es ens ajudem per assolir objectius comuns.

Si no obtenim èxit, no defallim i tornem a provar-ho.

Assolir els objectius comuns és responsabilitat de tots i totes.

En l'equip tots/es som importants, tots tenim un rol imprescindible.

APLICACIÓ PRÀCTICA

Tots els mestres han realitzat una formació inicial, d'aquests un total de dotze començaran a aplicar diferents experiències i dinàmiques en diferents grups classe.

Aquestes pràctiques es posaran en comú entre l'equip de mestres per conèixer les dificultats que suposen i reflexionar sobre com fer una bona pràxia.

Mica en mica, aquests processos reflexius ens aniran aportant experiències i models que ens permetin, a partir del proper curs, començar a generalitzar les dinàmiques de cohesió i d'aprenentatge amb metodologia cooperatiu, per acabar consolidant, en un tercer curs, el treball cooperatiu com a metodologia de centre.

bottom of page