top of page

Treball per ambients i espais d'aprenentatge

Al llarg del curs 2017-18, l'equip de mestres d'Educació Infantil de l'escola ja vam iniciar una formació destinada a fer una aproximació al treball per ambients. 

En aquesta formació vam poder contrastar les característiques pròpies d'aquestas tipologia de treball i de l'escola viva, fent referències a aspectes com l'acompanyament dels i de les mestres, com avaluar, com organitzar-los, quines tipologies d'ambient hi ha, sota quina filosofia educativa es creen...

També vam poder fer treball en xarxa amb altres centres educatius, visitant tres que ja implementaven aquesta metodologia de treball: Escola Fluvià (Barcelona), EBM Cristòfol Ferrer (Premià de Dalt) i l'Escola Marina (Montgat).

Veure en primera persona el funcionament dels ambients ens ha ajudat força a treure'ns les pors inicials i resoldre alguns dubtes parlant amb les mestres d'aquests centres.

Malgrat totes aquestes experiències ens han obert camí, al llarg del curs 2018-19 s'ha fet una altra formació juntament amb mestres de l'Escola Santa Anna i la llar d'infants Cristòfol Ferrer, per acabar de garantir el procés d'implantació dels ambients en el nostre centre.

tauladellum08.jpg

Durant el primer i segon trimestre del curs 2018-19, totes les mestres d'Educació Infantil i el cap d'estudis van assistir a un assessorament d'un especialista en aquesta matèria: Josep Vilaró Alarcón.

Amb aquest assessorament i el temps destinat en el centre a la planificació i preparació dels espais d'aprenentatge, es van començar a implementar durant el segon trimestre del curs mencionat.

Ha resultat una iniciativa fantàstica en la que l'equip de mestres hi creu i que comporta algunes millores significatives en l'aprenentatge de l'alumnat d'aquesta etapa.

Kassano.jpg

Josep Vilaró Alarcon

Formador de "Treball per ambients"

Nueva imagen (1).png

A l'actualitat els i les alumnes d'Educació Infantil participen quatre dies per setmana en aquests espais d'aprenentatge. Quinzenalment totes les mestres de l'etapa es reuneixen per comentar l'evolució de l'alumnat en aquests espais i per valorar les propostes plantejades a cada espai i el bon funcionament de cadascun d'ells.

bottom of page